amit áttam - Avatar

2010.08.17. 09:37

Úgy hiszem illendő e filmet is megemlítenünk, hiszen mégiscsak az eddigi legnagyobb költségvetésű szuperprodukcióval van dolgunk, annak ellenére, hogy a történet nem kimondottan bonyolult. Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot.
A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.
Dióhéjban ennyi a történet, ha valaki nem látta volna, nem szeretném lelőni a végkifejletet. Egyébként megörültem, mikor az Alien filmekből ismerős Sigourney Weaver is feltűnt, valahogy olyan érzésem volt mint anno a hátborzongató quadrilógánál...

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-film.blog.hu/api/trackback/id/tr952227358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása