A következőkben egy nagy klasszikust szeretnék bemutatni: Isaac Asimov Alapítvány és Föld című remekművét. A kezdetben trilógiának indult regényfolyam ötödik kötetében ismét Golan Trevize, az Alapítvány tanácsosa a főszereplő, ő az akinek döntenie kell a Galaktikus Birodalom jövőjéről. A negyedik kötet végén döntött is, de a döntés pillanatában kételkedés fogta el, nem volt-e idegen befolyás alatt. Hogy önmagát megnyugtassa elhatározza, hogy megkeresi az emberiség bölcsőjét, a mítikus múltba süllyedt Földet, amelyről senki sem tudja, hogy valóság-e vagy mese.
A három utazó a föld nyomait keresve bolygóról bolygóra repül, áthatolva a Tiltott világokon, megismerve a különböző berendezkedésű társadalmak titkait. Útjukon számtalan veszélyt és kalandot élnek át, mégis mintha titokzatos erő segítené őket. Solarina föld alatti országából egy akaratlan gyilkosság után, rejtélyes emberfeletti képességekkel rendelkező gyermeket visznek magukkal.
Végül megtalálják az elveszett, lakhatatlanná vált Földet, sőt az a helyet is, ahonnan valamikor az emberiség útra kelhet a Galaxis benépesítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-film.blog.hu/api/trackback/id/tr362185661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása