amit láttam - Moon

2010.07.03. 23:36

Hmm nemis tudom hol kezdjem, egy film, ami mentes az erőszaktól, akciótól, mégis szinte végig drámai feszültséget idéz elő a nézőben.

A történet annyi, hogy Sam Bell (Sam Rockwell) a holdon bányássza a legtisztább energiaforrást, azt amivel a föld szükségleteinek a 75%-át látja el a cég ahol dolgozik. Mindezt egyedül teszi, hiszen csak a gépeket kell felügyelnie. De egy nap valami furcsaság történik...Talán mégsem egyedül van? Nyugi, nem zombiirtás lesz a folytatásban.

A helyszín az amiért érdemes megnézni a filmet, rendeteget dob az amúgy közepes történeten. A technikának köszönhetően nagyon szép látványt kapunk annak ellenére, hogy ez egy kis költségvetésű film. Konkrétan egy Transformers 2-höz képest a Moon zsebpénzből készült, de 1-2 CGI-n kívül ezt nem szúrod ki. Mindenképpen dicséret illeti azt, aki az egész holdbázist kitalálta és megtervezte. Kellően minimál, kellően időtlen. Ez utóbbi az egész filmre könnyen érthető, hiszen semmi olyan aktuális technika nincs benne amit pár év múlva már megmosolyognánk. A gépek kicsit megviseltek a hosszú használattól és minden úgy van tervezve, mintha a körülmények miatt (pl. kezelhető kell legyen szkafanderben is) lenne régi billentyűzetes, vagy hasonló.

A film nagy erőssége a zenéje, melyet Clint Mansell komponált, aki rengeteg filmhez írt csodálatos zeneét, pl. Sólyom végveszélyben, Forrás, Requiem egy álomért.
Aki pedig kételkedett Sam Rockwell képességeiben, az most megbizonyosodhat róla, hogy tud a srác. Egyébként többek között a Vasember 2-ben is láthatjuk. Mivel egyszínészes a film, így természetesen baromi nehéz dolga volt. Vagyis kétszínészes, de a másik főszereplő egy robot, aki Kevin Spacey hangján beszél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-film.blog.hu/api/trackback/id/tr442127995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása