Filmajánló: Tron: Legacy

2011.02.25. 13:55

Magyarul csak Trónörökség. Nah de a viccet félretéve nagyon jó film. Eddig háromszor láttam de még szívesen megnézném moziban, ha nem vették volna le a műsorról. Az IMAX3D vetítésen egyszerűen elállt a lélegzetem. Szóval aki egyszerű történetre és sok látványra vágyik annak csak ajánlani tudom. A szimpátiám oka lehet az is, hogy könnyen tudok azonosulni Sam Flynnel. Fiatal, motorozik, ott virít a Nokia N8, egy hatalmas cég fő részvényese és a konténerház a folyóparton is nagyon bejön. 

amit láttam: Napfény

2010.10.07. 22:48

A Nap haldoklik 2057-ben. Már nem képes biztosítani azt az energiát és fényt, amire az emberiségnek szüksége van. A Föld utolsó reménysége az Ikarosz II nevű űrhajó. A küldetés során a nyolcfős legénységnek nukleáris eszközt kell a Napba juttatnia, a robbanás talán új életre kelti. Miután megszakad a kapcsolat az otthoniakkal, rábukkannak az előttük ott járt Ikarosz I űrhajóra, melyet hét évvel korábban, hasonló céllal indítottak útnak. És ettől kezdve a dolgok rosszra fordulnak. A csapat tagjai egyszerre harcolnak a saját életükért és az emberiség jövőjéért.

Senki sem jut ki élve: Doom

2010.09.14. 13:54

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szembe, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben és alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket. 

amit áttam - Avatar

2010.08.17. 09:37

Úgy hiszem illendő e filmet is megemlítenünk, hiszen mégiscsak az eddigi legnagyobb költségvetésű szuperprodukcióval van dolgunk, annak ellenére, hogy a történet nem kimondottan bonyolult. Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot.
A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.
Dióhéjban ennyi a történet, ha valaki nem látta volna, nem szeretném lelőni a végkifejletet. Egyébként megörültem, mikor az Alien filmekből ismerős Sigourney Weaver is feltűnt, valahogy olyan érzésem volt mint anno a hátborzongató quadrilógánál...