Úgy érzem, hogy egy sci-fi filmeket bemutató oldal nem lehet teljes az Alien sorozat nélkül, így, ha csak pár szóban is, mégis megemlékeznék ezekről a nagyszerű filmekről. A film eredeti címe Alien és 1979-ben mutatták be. A film látványtervét H. R. Giger készítette, melyért Oscar-t kapott. A történet röviden annyi, hogy a  Nostromo nevű teherszállító űrhajó hosszas kiküldetés után éppen a Föld felé tart valamikor a XXII. században. Legénysége hét fő, egy macska, valamint az Anya nevű számítógép. A film kezdetén Anya rejtélyes rádiójeleket fog egy közeli, feltérképezetlen bolygóról, majd segélykérésnek nyilvánítja, és felébreszti a hibernációból a legénységet, mivel kötelességük segítséget nyújtani. Később kiderül, hogy a bizonyos rádiójel jelentése éppen az, hogy messzire kerüljék el a helyet...

Jómagam sem tudtam, de Ridley Scott, a rendező 2003-ban újra elővette a már poros alkotást, és elkészítette a rendezői változatát, melyben bizonyos jeleneteket kivágtak, másokat lerövidítettek, de vannak benne új részek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-film.blog.hu/api/trackback/id/tr52168093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása